Sjarmerende Nordnes

Bli med på en guidet tur gjennom et av Bergens mest sjarmerende nabolag.

Bergen har flere flotte nabolag nær bykjernen som er kjent for sine smale gater, gamle hus og en helt spesiell type sjarm du ikke kommer til å glemme. Opplev Nordnes sin landsbylignende atmosfære og flere severdigheter, på en guidet vandring gjennom den pittoreske halvøyen av Bergen.  

Sammen utforsker vi de bortgjemte og smale smugene på Nordnes, og du får høre om spennende historier om området og om menneskene som bodde her. På turen får du lære om hvorfor det er store kontraster i arkitekturen og bygningene som finnes på Nordnes, og om hvordan rike kjøpmenn og skipsfart har formet denne delen av byen.  

Underveis er det flere muligheter for fotografering av gamle trehus, vakre smågater og til og med en totempåle (den så du vel ikke komme?).  

 Lokalbefolkningen i Bergen er norgeskjente for å være patriotiske og innad i byen har flere nabolag tatt patriotismen enda et nivå høyere. Lokalbefolkningen som bor på Nordnes kaller området for “Republikken Nordnes” og har til og med startet produksjon av egne produkter som Nordnes Cola.  På denne turen får du oppleve hvordan menneskene bor i denne “republikken” i dag og du får nyte forfriskende lokale produkter (inkludert i prisen) på Klosteret som er et av stoppene i hjertet av Nordnes.   

Priser & avganger

Ruten

Du må

Koronatiltak