Plant et tree – en nett positivt opplevelse

Bli med på en guidet tur der du får lære om hvordan Bergen takler klimaendringene og jobber for å bli en grønnere by. På slutten av turen får du selv bidra positivt med plante ditt eget tre!  

Denne guidede turen er både informativ og interessant. Opplev noen av Bergens ukjente deler som passasjer på en elektrisk buss og lær om den norske holdningen til natur og miljø. På en spasertur gjennom Bergens brosteinsbelagte gater i Fjellsiden, opp mot Fløyfjellet, får du lære mer om hvordan Bergen bidrar til en grønnere fremtid for alle. Du vil også få høre den fascinerende historien om hvordan fjellene rundt Bergen en gang var bare og øde, for deretter å bli fylt med rik vegetasjon og hvordan klimaendringene påvirker byen. 

På slutten av turen får alle deltakere bidra positivt ved å finne et egnet sted til å plante et tre (med råd fra guiden). Et studie fra Swiss Institute of Integrative Biology i 2019 foreslo at ved å plante 1 millioner trær vil mengden karbon i atmosfæren reduseres drastisk, og betydelig bidra med å stoppe globale klimaendringer. Du får gi navn til treet du planter og registrere det i et globalt nettverk av plantede trær. Treet ditt vil også få et søsken på andre siden av ekvator, som hjelper sårbare områder og samfunn til å få et bedre liv og kjempe mot klimaendringene. Når du befinner deg i Bergen vil du dermed kunne se hvordan treet du plantet har vokst. 

Priser & avganger

Ruten

Du må

Koronatiltak